HANDGEMAAKT EN EERLIJK UIT ECUADORBufandy Shawls HANDGEMAAKT EN EERLIJK UIT ECUADOR

Ontdek de warme, zachte en natuurlijke vezels van de Andes de handgemaakte producten van alpaca. Eeuwenlang werd de alpaca vezel beschouwd als een materiaal voor de adel vanwege haar luxueuze zachtheid en haar duurzaamheid.

Alpaca’s zijn kameelachtigen en nauw verwant aan de lama. De dieren leven hoog in het Andes gebergte, voornamelijk in Peru en Bolivia. De hoogte en de koude, gure winters zorgen ervoor dat de alpaca een warme en kwalitatief hoogwaardige vezel produceert. Reeds honderden jaren wordt de alpaca vezel gebruikt om kleding te maken die bescherming biedt tegen het gure klimaat in de hooglanden van de Andes, maar tegenwoordig heeft ook de westerse modewereld deze fantastische vezel ontdekt.

Kenners kiezen voor alpaca om haar superieure kwaliteiten boven schapenwol. Met haar duurzame, holle vezel waar kleine zakjes lucht mee worden vastgehouden, heeft alpaca zachtere en zijdeachtige haren die isoleren tegen zowel kou als hitte. De alpaca vezel creëert hiermee een extreem lichte, warme en zachte textuur die heerlijk aanvoelt op de huid.

Alpaca ademt en is licht genoeg om het hele jaar door te dragen. Bovendien is alpaca waterafstotend. Bij de fabricatie van alpaca wol worden geen chemische of mechanische processen gebruikt. Dit maakt de natuurlijke vezel tot een organisch en milieuvriendelijk product. En in tegenstelling tot schapenwol dat prikt op de huid vanwege haar grove vezel, heeft alpaca een veel zachtere vezel en bevat geen lanoline. Alpaca is daarmee hypoallergeen van nature.